Scrisoare Eminescu - vara 1878

Scrisoare Eminescu - vara 1878

de Mihai Eminescu


Mai intai nu lipsesc a va multumi pentru multele scrisori ce mi le-ati trimis, puindu-ma pururea in curent cu ceea ce se intimpla in lume si in tara.
Din scrisorile voastre cele mult s-au bucurat sufletul meu in adanc si s-au uns cu untdelemnul veseliei inimii mele. Despre partea mea, a lui Mos Iftimie Talpa-lata, veti sti nu numai ca tot ma ustura piciorul si va duc dorul si va trimit ciorilor in crucea hotaralor, pentru ca nu-mi scriseserati si nimic imi vestiserati din cite s-a intimplatara, arihnau dantotara.
Fiindu-mi teama ca de lene si de frica de cheltuiala mare si ruina nu veti merge nici unu la posta, ca sa cumparati marcuta (vede-v-asi la Marcuta) va trimet una de 15 bani ca sa-mi scrieti o scrisoare: tu, Ronetti Roman, s-o scrii, ca esti mai priceput si tu Caraieli sa pui degetul ... in loc de iscalitura si sa se spuie acolo in scrisoare cum va mai merge, cum sta tara, lumea si politica, despre iubitul meu Rosetachi alias Berlicoco sa-mi scrieti daca tot mai e mare si tare in satul lui Cremene si alte chitibusuri asemenea. Apoi sa-mi trimiteti Timpul ca sa fac si eu haz...


vara 1878, Floresti-Dolj

Scrisoare Eminescu - vara 1878


Aceasta pagina a fost accesata de 2690 ori.
{literal} {/literal}