Corespondenta Mihai Eminescu catre Veronica Micle (aprilie 1882)

Corespondenta Mihai Eminescu catre Veronica Micle (aprilie 1882)

de Mihai Eminescu


aprilie 1882

      Draga si mititica mea Moti,

   Se vede ca voi fi avand vro inrudire simpatica cu Hristos de vreme ce in saptamana Patemilor lui m-a dat din friguri in junghi. Trebuie sa stii ca de trei zile avem iarna completa in ce s-atinge de frig, ca piciorul meu drept e ca vai de el si ca pe deasupra am un junghi in partea dreapta, drept care pun mustar si piele de iepure la piept. Iata halul in care ma aflu, Moti, incat nici nu ti-am putut raspunde ieri la dulcea si incantatoarea ta scrisoare pe care a cazut o lacrima din parte-ti. Draga mea fata! Mi-e mila, mi-e tare mila de tine. Costinescu a mai fost pe la mine si-ti trimite complimente.

   imi zici sa vin. Moti, imi vine sa tip la ideea de a te vedea si cu toate acestea - Momotelul meu drag si iubit si dulce si desmierdacios - de ce as zice ca vin, daca nu pot? Nu pot, Moti, ma rog tie, nu pot manca-ti-as gurita ta cea dulce, nu pot, draga femee. N-am decat trei zile libere: Dumineca, Luni si Marti. Una dusul, una intorsul - ce facem cu una singura? Dac-ar fi sa-ti spun motive, ti-as spune multe, dar nu voi. Eu stiu ca tu ma crezi, stiu ca ma crezi ca de-as putea, as fi de mult langa tine. stii tu ce draga-mi esti? Din ce in ce mai draga, pentru ca in tine s-a incheiat viata mea si cu toate astea - asa ne-a fost scris amanduror - prin despartiri sa trecem ca sa se lamureasca prin amaraciune sufletele noastre. Scumpa Motico, nu numara zilele, caci in luna viitoare, in Aprilie, vom fi la un loc pe mult, mult timp si apoi... asa pentru totdeuna. Acesta e cel din urma termen al amaraciunii noastre, si acesta va trece ca vreme este. s-apoi nu ne va mai desparti nici Dumnezeu, nici dracul.

   Te sarut pe gat si dupa cap si pe obrajii amandoi si "le brin d'amour" pe gura si manutele si la coate si pe umar si raman

                al tau

                Emin




Corespondenta Mihai Eminescu catre Veronica Micle (aprilie 1882)


Aceasta pagina a fost accesata de 3530 ori.
{literal} {/literal}